Välj elavtal med miljömärkning i Sverige

Alla kan fritt välja elleverantör i Sverige. Det beror på att det finns många leverantörer på marknaden. Sedan 1996 driver Svenska Naturskyddsföreningen (SNF) ett system för miljömärkning av elavtal. Detta system erbjuds till alla elleverantörer. Därför bör du endast välja elavtal med miljömärkning till ditt hus.

Systemet är personligt och självstyrande. Det fungerar på grundval av den miljömärkning Naturskyddsföreningen gjort. Naturskyddsföreningen är en miljöorganisation som har genomfört miljömärkning av konsumentprodukter under en lång tid. Det ger dig förtroende att sluta elavtal. Många leverantörer är nu miljömärkta, vilket gör att de kan erbjuda miljömärkta elkontrakt till konsumenterna. Marknaden har ett betydande inflytande på systemet och det är numera väl matchat mot WTO och EU: s marknadsstandarder, utan statliga miljömässiga begränsningar, ekonomiskt stöd eller kvotsystem. Dessutom bygger det på frivilliga avtal.

Kom ihåg att du är helt och hållet fri att välja kontrakt från en elleverantör.  Jämför priserna i avtalen innan du bestämmer dig för ett av dem. Du kan få mer information på www.billig-el.org . Här kan du – utöver själva jämförelsefunktionen mellan olika elbolag – även få information om en hel del som har med el och elpriser att göra. 

Idag är övervikt och fetma ett allvarligt folkhälsoproblem

Idag är övervikt och fetma ett allvarligt folkhälsoproblem i många delar av världen. Runt hälften av all män, mer än en tredjedel av kvinnorna och cirka en fjärdedel av barnen och ungdomarna i Sverige väger för mycket. Övervikt uppstår när vi tar in mer energi än vi gör av med. För att tappa några kilon måste man således äta bättre och motionera mer. Att lägga om invanda mönster är dock lättare sagt en gjort. Stressen i det moderna samhället gör att det är svårt för många att hinna med att äta sunt och riktigt. Oftast är det mycket enklare att välja ett näringsfattigt och kaloririkt halv- eller helfabrikat. Har du funderat på att testa måltidsersättning? Det innebär att man helt enkelt byter ut en eller två måltider per dag mot en nyttig proteindrink. Herbalifes måltidsersättningar har under mer än tre decennier hjälp människor världen över att uppnå varaktig viktminskning. Prova du med! I e-butiken painon-hallinta.com hittar du ett brett utbud av Herbalifes hälsopreparat.

För många gör sötsuget det svårt att kontroller vikten. För att gå ner i vikt behöver du inte sluta med snacks, men försök ersätta godis, glass och bakverk med kalorisnålare alternativ. Hos ner-i-vikt kan du bland annat välja mellan läckra rostade sojabönor och proteinsnacks. Rostade sojabönor innehåller inte mer än 113 kcal per portionspåse och är ett perfekt lättsaltat mellanmål för dig som hart många järn i elden. Herbalifes proteinsnacks ger nära 10 gram mjölkprotein och innehåller endast cirka 140 kcal. Med Norge Herbalife kan du äta både gott och nyttigt! Kom in till oss på www.painon-hallinta.com och läs mer om vad vi kan erbjuda dig!

 

 

Omfattande medicinsk forskning har demonstrerat att näringsriktig kost

Omfattande medicinsk forskning har demonstrerat att näringsriktig kost i kombination med lagom doser fysisk aktivitet är grundläggande förutsättningar för människors allmänna välmående och hälsa. Den som får i sig en balanserad och varierad kost presterar generellt sett bättre, är piggare och har ett jämnare humör. Brist på motion och för mycket dålig mat leder ofta till viktproblem, som i sin tur ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, typ 2 diabetes, vissa former av cancer, ledbesvär, Parkinson, Alzheimers och vanliga förkylningar. Är du överviktig? I så fall finns det all anledning att titta närmare på Herbalife. I mer än trettio år har Herbalife varit en globalt ledande producent av viktminskningspreparat. Herbalifes första produkt, måltidsersättningen Formula 1, lanserades 1980 och efter det har företaget fortsatt att med vetenskapliga metoder och kliniska tester utveckla produkter för att hjälpa människor med viktproblem.

I e-butiken herbaminceur.fr hittar du ett brett sortiment av Herbalifes måltidsersättningar, kosttillskott, skräddarsydda viktminskningspaket och andra hälsoprodukter. Vi är en oberoende distributör av Herbalifes produkter och hos oss kan du alltid räkna med konkurrenskraftiga priser. Har du frågor om oss eller våra varor? Skicka i så fall ett e-mail till info@herba-minceur.fr. Vi svarar så snart vi hinner.

Genom att byta ut en eller två måltider mot någon av Herbalifes välsmakande måltidsersättningar skaffar du dig bättre kontroll över ditt kaloriintag. För att förverkliga dina fitnessmål krävs samtidigt att du får tillräckligt med motion i din vardag (experter rekommenderar åtminstone 30 minuter fysisk aktivitet per dag). Det finns inga mirakelkurer som löser dina viktproblem, men med Herbalife blir vägen lite enklare. Besök http://www.herbauk.co.uk/ idag och läs mer om Herbalife!

 

Just nu är svenska Klarna ett av de mest spännande företagen i Europa

Just nu är svenska Klarna ett av de mest spännande företagen i Europa. Sedan starten 2005 har man växt till omkring 800 medarbetare, fördelade på sju länder. Och ytterligare etableringar är att vänta. Klarnas innovativa  betalningslösningar är på väg att i grunden förändra e-handeln och ambitionsnivån är hög. Målet är att bli en internationellt ledande aktör. Våren 2012 vann Klarna ett flertal tunga priser vid GP Bullhound Awards, en gala som uppmärksammar tillväxtföretag i tekniksektorn. Klarna tog här hem priserna för ledarskap, högsta globala potential, innovation och juryns stora pris. Niklas Adalberth, styrelseledamot och vice koncernchef för Klarna, vann dessutom den prestigefyllda Man of the Year-utmärkelsen.

Niklas Adalberth föddes 1981 i Uppsala. Under uppväxtiden var han med och startade Radio Excellent. Senare, under tiden vid Lundellska gymnasiet, drog han igång ett eget företag, AdalIT, som tillhandahöll konsulttjänster inom webbproduktion och grafisk design. Tidigt lockade även utlandet, och Niklas spenderade ett av gymnasieåren som utbytesstudent i Connecticut i USA. Efter gymnasiet följde militärtjänstgöring. Han var stationerad som närskyddstroppchef vid F16 i Uppsala. När han muckat bar det av utomlands igen, denna gång till skidorten St. Moritz, där han under en period arbetade som bartender för hotellkedjan Kempinski. Här sparade han och barndomsvännen Sebastian Siemiatkowski ihop pengar för att finansiera en jorden runt resa. Innan de två gav sig iväg avlade de ett gemensamt löfte: att genomföra resan utan att använda sig av flygtransport. Det var ett löfte de lyckades hålla. Hela äventyret varade 143 dagar. Under denna tid hann Niklas A och Sebastian med att besöka inte mindre än 25 länder på fyra kontinenter.

I Lund inledde Niklas Adalberth sina universitetsstudier. Men efter endast en termin på civilekonomprogrammet bestämde han sig för att byta miljö. Flytten gick till Stockholm och Handelshögskolan. Efter bara några månader hade han, tillsammans med Sebastian Siemiatkowski och Victor Jacobsson, lagt grunden till den affärsidé som skulle komma att bli Klarna. Företaget började som ett studentprojekt och fortsatte i en mindre källarlokal vid Holländargatan i Stockholm. Resten är historia. Redan 2012 kunde Klarna redovisa en transaktionsvolym som uppgick till omkring 2.3 miljarder euro. Just nu håller e-handeln på att förändras i grunden och Klarna går i bräschen för denna utveckling.

Jens Saltin har ett drömjobb. Sedan en tid är han Head of Expansion för det snabbt växande Klarna

Jens Saltin har ett drömjobb. Sedan en tid är han Head of Expansion för det snabbt växande Klarna, ett företag som just nu på ett genomgripande sätt håller på att förändra hur vi handlar. Klarna, som ursprungligen hette Kreditor, startade som ett studentprojekt på Handelshögskolan. Idag har man omkring 800 medarbetare i sju europeiska länder. Klarna erbjuder innovativa system för betalningar på nätet. Istället för att betala först och sedan vänta på att varan levereras kan kunden nu välja att betala först när den beställda varan anlänt. Under tiden kan handlaren känna sig trygg, eftersom Klarna tar på sig risken för utebliven betalning.

Klarna har i princip varit en framgångssaga från dag ett i en av de snabbast växande branscherna. Sedan starten har företaget och dess representanter vunnit en mängd utmärkelser. Bland annat listades Klarna i brittiska Telegraphs Start-Up100. Vid Kompetensgalan har man vunnit följande utmärkelser:  Årets Framtidschef 2010, 4potentials Årets Chef 2010, Sveriges näst hetaste nätentreprenör 2006, Årets Uppstickare 2007 och Årets Företag 2007. Dessutom nominerades Klarna till Årets HR-innovatör 2010.

Jens Saltins uppgift är tydlig. Klarnas uttalade ambition är att etablera sig på nya marknader och fortsätta växa. I både USA och i Europa fortsätter kreditkorten att vara det mest populära betalningsmedlet. Marknadsandelen ligger någonstans runt 40 procent. Men flera indikatorer visar på att fakturabetalningar vinner mark. Undersökningar visar inte bara att faktura är det populäraste betalsättet i hela Norden, inte minst i Sverige, utan även att betalsättet blir allt mer populärt på den tyska och andra stora marknader.

Jens, som ursprungligen kommer från Strömsund i Jämtland, lärde känna Klarnas grundare under studietiden vid Handelshögskolan. Mellan 2006 och 2008 var Jens verksam vid Nordea Markets och under kommande år arbetade han utomlands, i tur och ordning vid hedgefonden Rubicon i San Francisco, vid Bank of New York och vid Goldman Sachs avdelning för Capital Markets i London. När han återvände hem till Sverige 2009 började han vid Klarna, först vid utvecklingsavdelningen (som då främst fokuserade på lösningar för mobila enheter) och sedermera som Head of Sales. Innan Jens utnämndes till Head of Expansion fungerade han som Klarnas chef för kontoret i Holland.  Läs mer på jens-saltin.se  eller jenssaltin.se samt http://www.jens-saltin.com/ och http://www.jenssaltin.com/