symptomen av brist på folsyra

Jag visste inte att jag hade Crohns sjukdom tills jag kände symptomen av brist på folsyra för några månader sedan. Under flera dagar kände jag mig svag och har smärtsam huvudvärk. För att göra saken värre, började jag att förlora min aptit. Jag förlorade en hel del vikt. Mina vänner bad mig att träffa en läkare och det var då jag fick diagnosen . Min läkare behöll sitt lugn och försökte övertyga mig att mitt tillstånd inte var allvarligt. Han förklarade för mig att min mag-tarmkanal är inflammerad i slutet av min ileum. På grund av detta, kunde jag inte absorbera folsyra bra oavsett hur mycket frukter och grönsaker jag åt.

Min läkare föreslog att jag skulle behålla min goda kost och äta mycket folsyrarika livsmedel såsom bönor, sparris, hel-vete mat och skaldjur som krabba. Jag bodde med mina föräldrar så att de kunde hjälpa mig att följa min diet. De förberedde måltider rik på folat för mig. Med hälsosam kost, skrev läkaren ut sulfasalazin eller metotrexat och bed mig ta rätt dos varje dag. Men, varnade att dessa läkemedel faktiskt kan stoppa de enzymer som behövs för folsyrasyntes. Således, berättade han för mig att äta mat rik på folsyra är inte tillräckligt. Därför rekommenderade han starkt att jag tar 1 mg folsyra dagligen.

Han rekommenderade också att jag besöker folsyra.org på internet. Han berättade för mig att jag skulle kunna spara mycket pengar genom att beställa mina folsyra tillskott från webbplatsen. Han tillade att alla rekommenderade varumärken är säkra eftersom de flesta av dem är tillverkade här i Sverige. Omedelbart, kollade jag upp det och var redo att beställa min första burk av kosttillskott. På webbplatsen, kan jag även jämföra priser så jag kunde köpa till rimligt pris. http://www.folsyra.org hjälpte mig att lätt kontrollera min sjukdom.