Detta ska du veta för att bli Kendamaexpert

Du som redan prövat sporten och förälskat dig i den kanske funderar på hur du kan göra för att förbättra din prestation och få högre rating. Här kan du få några tips att tänka på:

Välj en välbalanserad Kendama till att börja träna. För att ge dig en liten idé om idealvikten kan du tänka på faktum att en Kendama bör väga runt 130-160 gram, för att bli godkänd för användning i tävlingar. Många spelare tycker om att mixa olika tamas och kens för att få fram den perfekta Kendaman. Kopparna bör också sitta på rätt ställe. När du köper din Kendama brukar det gå att flytta på dem – då kan det vara en bra idé att limma fast dem för att undvika otrevliga händelser medan du spelar.

Din Kendama kommer att slitas medan du spelar. Färgen kommer så småningom att lossna och kopparna kan bli buckliga. Detta är inte något du behöver oroa dig över – det är fullt normalt, och kan till och med vara bra för dig, ty det brukar vara lättare att göra tricks med en inspelad Kendama.

Spelexperten har ett brett sortiment Kendamas för både nybörjare och experter. Hit kan du vända dig när du letar efter den perfekta viktkombinationen mellan ken och tama, ty alla Kendamas som du hittar här har blivit optimiserade för ett bra grepp och ordentlig balans. Kroms RosaDama är rubberlackad för att hjälpa dig få bättre grepp när du utför balanstrick, och botten på taman är målad helvit för att göra det lättare för dig att hitta hålet när du spelar. Sweets F3 Solid är också en ursnygg Kendama som är optimiserad för att underlätta balanstrick – den lurigt glansiga ytan är faktiskt gummilackad för att ge dig bättre grepp och snöret är flyttat åt sidan, så att 1-turns ska vara lättare att utföra.