Jens Saltin har ett drömjobb. Sedan en tid är han Head of Expansion för det snabbt växande Klarna

Jens Saltin har ett drömjobb. Sedan en tid är han Head of Expansion för det snabbt växande Klarna, ett företag som just nu på ett genomgripande sätt håller på att förändra hur vi handlar. Klarna, som ursprungligen hette Kreditor, startade som ett studentprojekt på Handelshögskolan. Idag har man omkring 800 medarbetare i sju europeiska länder. Klarna erbjuder innovativa system för betalningar på nätet. Istället för att betala först och sedan vänta på att varan levereras kan kunden nu välja att betala först när den beställda varan anlänt. Under tiden kan handlaren känna sig trygg, eftersom Klarna tar på sig risken för utebliven betalning.

Klarna har i princip varit en framgångssaga från dag ett i en av de snabbast växande branscherna. Sedan starten har företaget och dess representanter vunnit en mängd utmärkelser. Bland annat listades Klarna i brittiska Telegraphs Start-Up100. Vid Kompetensgalan har man vunnit följande utmärkelser:  Årets Framtidschef 2010, 4potentials Årets Chef 2010, Sveriges näst hetaste nätentreprenör 2006, Årets Uppstickare 2007 och Årets Företag 2007. Dessutom nominerades Klarna till Årets HR-innovatör 2010.

Jens Saltins uppgift är tydlig. Klarnas uttalade ambition är att etablera sig på nya marknader och fortsätta växa. I både USA och i Europa fortsätter kreditkorten att vara det mest populära betalningsmedlet. Marknadsandelen ligger någonstans runt 40 procent. Men flera indikatorer visar på att fakturabetalningar vinner mark. Undersökningar visar inte bara att faktura är det populäraste betalsättet i hela Norden, inte minst i Sverige, utan även att betalsättet blir allt mer populärt på den tyska och andra stora marknader.

Jens, som ursprungligen kommer från Strömsund i Jämtland, lärde känna Klarnas grundare under studietiden vid Handelshögskolan. Mellan 2006 och 2008 var Jens verksam vid Nordea Markets och under kommande år arbetade han utomlands, i tur och ordning vid hedgefonden Rubicon i San Francisco, vid Bank of New York och vid Goldman Sachs avdelning för Capital Markets i London. När han återvände hem till Sverige 2009 började han vid Klarna, först vid utvecklingsavdelningen (som då främst fokuserade på lösningar för mobila enheter) och sedermera som Head of Sales. Innan Jens utnämndes till Head of Expansion fungerade han som Klarnas chef för kontoret i Holland.  Läs mer på jens-saltin.se  eller jenssaltin.se samt http://www.jens-saltin.com/ och http://www.jenssaltin.com/

Comments are closed.